Aviskrig på vej i Odense

Politikens Lokalaviser åbner ny ugeavis i Odense på konkurrenten Jysk Fynske Mediers hjemmebane. Modsvaret fra fusionen er nye medier både på print og digitalt. »Det vil være vores særlige velkomst til dem,« siger chefredaktør Per Westergård
  • Pressefoto / Jysk Fynske Medier
    Jysk Fynske Mediers koordinerende chefredaktør, Per Westergård, lancerer nye medier som modsvar på konkurrentens indtog på Fyn.
18.11.2015 · 09:48

Ugeaviskrigen mellem Politikens Lokalaviser og Jysk Fynske Medier rykker nu til Fyn. I forvejen er de to mediehuse i skarp konkurrence i store dele af Syd- og Østylland på det lukrative marked for ugeaviser.

Men Politikens Lokalaviser går nu også over Lillebælt og lancerer ny ugeavis på konkurrentens hjemmebane i Odense den 3. december. Avisen skal leveres til mere end 100.000 husstande i Odense Kommune.

»Vores udgivelsesområde i trekantsområdet går også lidt ind i Middelfart. Så jeg vil kalde Odense en naturlig udvidelsesplatform for os. Når vi gerne vil ind på Fyn, så er det ikke til at komme uden om Odense,« siger Søren Riis, administrerende direktør for Politikens Lokalaviser.

Jysk Fynske Medier klar med modsvar

Men der venter den nye ugeavis hård konkurrence. Jysk Fynske Medier har forberedt et modsvar med nye lokalmedier i Odense, der går i luften præcis samme dato.

»Vi siger velkommen til dem. Og så spørger vi os selv, hvorfor de var så længe om det. Vi har, lige siden vi købte Midtjyske Medier, regnet med, at de ville åbne ugeaviser på Fyn. Vi har forberedt os grundigt de sidste tre-fire måneder. Vi er klar til at lancere nye medier både digitalt og print på den dato, lokalavisen går i luften. Det vil være vores særlige velkomst til dem,« siger Per Westergård, koordinerende chefredaktør i Jysk Fynske Medier.  

Det virker, som om I vil forsøge at drukne deres nye ugeavis efter den klassisk gængse metode i aviskrig, hvor man bare smider nogle flere medier ud til brugerne og annoncørerne?

»Ja, altså jeg vil bare sige, at vi bor, lever og arbejder i Odense. Jeg tror, at det vil vise sig meget svært for en aktør fra København at komme og vriste nævneværdige dele af markedet fra os. Men det vil vise sig. Vi gør de ting, vi synes er nødvendige. Men når det er sagt, så byder vi Politikens Lokalaviser velkommen. Også til Fyn,« siger Per Westergård.

»Det ryster ikke vores verden« 

Den sidste hilsen skal ses i lyset af, at Politikens Lokalaviser i foråret også åbnede en ny ugeavis i Horsens. Hidtil havde Horsens Folkeblad, der er en del af Jysk Fynske Medier, ellers i årtier haft monopol på at drive ugeavis i den østjyske by.

»Det ryster ikke vores verden. Vi er vant til at konkurrere med Politikens Lokalaviser. Vi er i forvejen i konkurrence med dem i hele Syd- og Sønderjylland, trekantsområdet og dele af Østjylland. Alle steder er vi nummer et ugeavis og Politikens Lokalaviser nummer to,« siger Per Westergård.

Nu har Politikens Lokalaviser altså udfordret Jysk Fynske Medier med nye ugeaviser i både Horsens og Odense. Målet er ikke at udkonkurrere de eksisterende ugeaviser. Snarere at nappe en bid af kagen.

»Vi tror på, at der godt kan være plads til mere end en ugeavis i de byer. Vi gør det, fordi vi mener, det er godt for Politikens Lokalaviser. I andre byer er der også to ugeaviser, så det kan godt lade sig gøre,« siger Søren Riis.

Som redaktionel ansvarlig for den nye lokalavis i Odense har Politikens Lokalaviser ansat lokalredaktør Connie Dyrløv, der kommer fra et job som selvstændig kommunikationsrådgiver. Hun har tidligere arbejdet på blandt andet P4 Fyn, TV 2 Fyn og i Odense Kommune. 

Kommentar

18/11/2015 - 10:37

Niels Riis Ebbesen

Ja så kan Politikens Lokalaviser og Jyske Fynske Medier bruge en masse skattekroner (mediestøtte) på, at kæmpe om, hvem af dem der skal fylde folks postkasser med reklamer og ligegyldige lokale nyheder.

MVH
NRE

Seneste jobopslag

KOMMUNIKATIONSRÅDGIVER

INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER
Ansøgningsfrist: 16.08

Skarp kommunikationskoordinator søges

Lemvig Kommune
Ansøgningsfrist: 15.08

Senior Pressekonsulent

PFA Pension
Ansøgningsfrist: 09.08

Digital mad-journalist til dr.dk/mad

DR
Ansøgningsfrist: 11.08

Web- og SoMe-redaktør

ROSKILDE HANDELSSKOLE
Ansøgningsfrist: 10.08

KOMMUNIKATIONSCHEF

KANT arkitekter
Ansøgningsfrist: 11.08

Radio24syv søger reporter i Aarhus

Radio24syv
Ansøgningsfrist: 10.08

SoMe-stærk virksomhedskorrespondent

ARKIL HOLDING A/S
Ansøgningsfrist: 06.08

Global Editor for Native Advertising Institute

Native Advertising Institute
Ansøgningsfrist: 05.09

Efterskoleforeningen søger en presseansvarlig med politisk tæft

Efterskoleforeningen
Ansøgningsfrist: 11.08

ITD søger presserådgiver

ITD
Ansøgningsfrist: 21.08

Informationerne er derude – kan du finde dem?

Københavns Politi
Ansøgningsfrist: 31.07

LANDBRUGSNYT søger journalist

Lolland-Falsters Folketidende A/S
Ansøgningsfrist: 26.07

Kommunikationsmedarbejder

Naturvidenskabernes Hus
Ansøgningsfrist: 15.08

Presse- og kommunikationsmedarbejder til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Ansøgningsfrist: 06.08

Informationerne er derude – kan du finde dem?

Østjyllands Politi
Ansøgningsfrist: 31.07

Webmaster/journalist til Danske Malermestre

Danske Malermestre
Ansøgningsfrist: 11.08

HK it, medie & Industri Hovedstaden søger journalist/ kommunikationsmedarbejder

HK it, medie & Industri Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 24.07